Известие

Collapse
No announcement yet.

Запецнала ръчна спирачка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Запецнала ръчна спирачка

Днес сутринта след като 10 минути чистих скреж от стъклата, огледалата и фаровете, мих огледалата с течност за чистачки и най-накрая седнах доволен в колата и реших да тръгна. Пускам лоста на ръчната надолу ма той един такъв много хлабав - все едно само на един винт се държи и никакво съпротивление нито нагоре, нито надолу. Съответно и колата не може да тръгне, щото ръчната я държи. Когато сваля в най-долно положение лоста, лампата на ръчната изгасва, но само това. Нямах време да гледам подробно. Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем моля да помогне.
    Alfa Romeo 146, 1.4 Twin Spark, 1999 г.

Да,тази сутрин същата картинка. След като висях половин час със запален двигател,и след това малко напред,малко назад няколко пъти,успях да тръгна с леко задържаща спирачка.След около 5 минути вече се размрази.Ама аз вече няма да повтарям тази грешка с дръпнатата ръчна вечер.
    Alfa 146 1.9 JTD '00

Comment

Хлабавия лост ме притеснява. Все едно се е скъсало някакво жило ли де да знам...

Comment

qq

Първоначално публикувано от VladoH
        Хлабавия лост ме притеснява. Все едно се е скъсало някакво жило ли де да знам...
        На един фр на 146-цата същия проблем .. само че ние закъсахме на Витоша в 1 през ноща . Слушай сега .. от долу на колата има един тройник който идва от ръчната с едното жило .. и се раздвоява .. чрез триъгълника или така наречения тройник .. и жилата отиват към задните гуми (спирачните апаратчета).. мисълта ми е .. от долу има един гумен кожух който най вероятно е спукан или скъсан .. и трябва да се смение .. за да спре влизането на вода или лед .. а другия варят е .. всяка сутрин да дърпаш жилата като луд и да размърдаш тройника .. с дърпането .. което не е гаранция че ще се получи .. или напред назад .. за да отпусне .. ако не водия на майстор и пиши кво е станало .. че ми е интересно

поздрави
        Диети и отслабване
        www.elenkov.net

Comment

Аз пък зимата избягвам да я оставям на ръчна,щото съм чувал че така става.Ръчната според мен е направена за да се вземат по-лесно завоите особено зимъска ако има снежец.
          Алфа 156 2.0 98г.-Ex , Алфа 33 1.7 8v-Ex
          Alfa 159 2.4 jtdm

Comment

Re: Запецнала ръчна спирачка

Днес сутринта след като 10 минути чистих скреж от стъклата, огледалата и фаровете, мих огледалата с течност за чистачки и най-накрая седнах доволен в колата и реших да тръгна. Пускам лоста на ръчната надолу ма той един такъв много хлабав - все едно само на един винт се държи и никакво съпротивление нито нагоре, нито надолу. Съответно и колата не може да тръгне, щото ръчната я държи. Когато сваля в най-долно положение лоста, лампата на ръчната изгасва, но само това. Нямах време да гледам подробно. Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем моля да помогне.
            Абсолютно същия проблем! Смених задните накладки и чисто нови жила за ръчната .Сега не смея да я пипна нейната ма.....ца!
            ALFA ROMEO 146 1,6 TS 2000г.

Comment

Re: Запецнала ръчна спирачка

Абсолютно същия проблем! Смених задните накладки и чисто нови жила за ръчната .Сега не смея да я пипна нейната ма.....ца!
              ALFA ROMEO 146 1,6 TS 2000г.

Comment

Преди една седмица същата ситуация.Сутринта доволен от затоплената кола тръгвам и-АХА-неще .Просто в опънато състояние при студ всичко се сковава малко като е зацепена бронята.Не повтарям тази грешка сле като лежах 10тина минути под колата и клатех жилата. Успех на всички -сутрин.

Comment

Същия проблем и при мен. Вече не ползвам ръчна
                  Ама вие много късно почнахте да замръзвате Аз още преди 3 седмици мисля ми беше първото такова замръзване!
                  Другото кофти е, че ръчната замръзва дори и пусната, което ще рече, че не може да се дръпне и ако колата е спряна на наклон - не можеш да я оставиш с работещ двигател и да си чистиш стъклата
                  Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
                  EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98

Comment

хахахаха ех тая ръчна
                    EX:Alfa 145 1.3ie Boxer 90 hp 95' ,Alfa 145 1.3 8v Boxer 90 hp 96' - red ,Alfa GTV 2.0 16V 150 hp 96' ,Alfa 145 1.3 8v boxer - black, Alfa 33 1.7ie Sport Wagon 110 hp 92' -

Comment

А защо въобще дърпате ръчната, когато сте паркирали? Освен, ако не е на голям наклон?
                      Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                      Mazda 6 2.3 2005
                      sigpic

Comment

яя

сорри за оффа .. ма кво спамите темата .. аз дръпнах аз не дръпнах .. сменята жилата гресирате добре размърдайте и почистете внимателно апаратчетата .. вижте тройника от долу гресирайте го и него .. и няма да имате проблеми ! закл..

поздрави
                        Диети и отслабване
                        www.elenkov.net

Comment

Разминах се по възможно най-добрия начин Тая сутрин отивам да гледам пак кво е положението, щото вчера нямах време и всичко си беше наред. Пускам си лоста - освобождава се спирачката. Та сега вече ще я оставям само на първа. Тая нощ по-топло ли е било, кво ли... :P

Comment

неможем да дърпаме ръчни на витоша
                            Alfa Romeo 146 1.8 16v '98 144 hP , Audi a6 2.5tdi 180 ks 4x4

Comment

Колега ELENKOV мислиш ли че след като се гресира и смаже няма да събира повече мизерия.???-Става по-ЛОШО.Сменят се снови и 2,3години няма да има проблеми.Аз смятам да се въздаржа.

Comment

Working...
                              X